Voor spoed 0492-230199

Woensdag + Vrijdag gesloten

Kraamzorg in het buitenland

Wist je dat kraamzorg alleen in Nederland is?

In veel landen blijf je 2 á 3 dagen na de geboorte in het ziekenhuis. Je komt thuis en staat er alleen voor.

In Amerika ga je terug naar het ziekenhuis voor de controles, in Engeland komt er een vrouw thuis voor de controles. Ze komt een half uurtje, vraagt hoe het gaat, doet de controles en vertrekt weer. Op Curaçao is er een kraamverzorgende maar dat is wel wat anders, ze komen voor de controles en gaan weer weg. De kraamzorg zoals je hier gewend bent, vind je nergens. En daarom vliegen wij wel eens naar het buitenland om daar aan Nederlandse gezinnen toch de kraamzorg te geven die ze verdienen!

Ik woon in het buitenland en zou graag Kraamzorg La Vie willen als kraamzorg.

Dat kan! Wij komen heel graag naar je toe. Waar je ook woont, we komen en zorgen ervoor dat jij die onvergetelijke kraamweek mag ervaren met jouw gezin. Is het in de zon of in de sneeuw, jij gaat genieten! Wij zorgen voor de controles, hulp bij de voeding van je kindje, hulp in het huishouden, heerlijke ontbijtjes, lunch en diner. We zorgen ervoor dat je aan je rust komt, even een lekker middag dutje doen. Kortom wij zorgen graag voor jullie zoals wij dat hier ook doen.

Via het kopje aanmelden mag je je aanmelden. Zodra de aanmelding binnenkomt nemen wij contact met jullie op. Dan gaan we samen in overleg hoe we dit alles gaan regelen.

Wordt de kraamzorg vergoed?

Dat ligt eraan. Ben je nog verzekerd in Nederland? Dan worden de kraamzorg uren vergoed. Bij borstvoeding is dat 49 uur en bij flesvoeding 45 uur. Dit dienen wij dan in bij jouw verzekeraar en dan wordt het betaald. Ben je niet meer verzekerd in Nederland? Dan kijken wij samen naar een passend uurtarief. Wij hanteren geen aantal uren die dan afgenomen moeten worden. Samen gaan wij kijken hoeveel uur er nodig is.

Wat verwachten wij?
Werken in het buitenland is voor ons écht de kers op de taart! Dit maakt het werk zo ontzettend bijzonder! We vinden het fijn als jullie voor ons de reis betalen en het onderdak. Omdat een paar van onze kraamverzorgende nog kleine kinderen hebben vragen wij naar de mogelijkheden om het gezin mee te nemen.

Waar zijn wij al geweest?
Curaçao
Engeland
Spanje
Amerika

We hopen dat wij allemaal eens die ervaring mogen hebben en dat we nog veel aanvragen voor het buitenland mogen ontvangen! Voel je vrij om ons te contacten!

Onze ervaring
Ik (Rose Anne) ben twee keer op reis geweest voor het werk. Ik mocht in 2021 naar Curaçao. Wat een geluk, want Curaçao is echt mijn favoriete eiland! Zo leuk om daar de kraamafdeling te zien. Toch wel wat anders dan hier! De kraamweek ging hetzelfde als hier maar dan in de hitte, ik zorgde voor moeder en kind. En mocht natuurlijk ook op de andere twee kindjes passen. Tijdens het werk naar het strand met een kindje, samen boodschappen doen. De eerste wandeling was een uitje naar het strand.
Zelf mocht ik ook enig sinds de geboorte zorg daar ervaren, ik had daar namelijk mijn aller eerste echo van Luca! We gingen naar een echte Antilliaanse gynaecoloog en zagen het hartje kloppen. Super mooi moment. Het gezin had ervoor gezorgd dat wij de hele maand december onderdak hadden. Mijn gezin kwam na de kraamweek na en konden nog heerlijk genieten.

In december 2022 mocht ik naar Londen toe! Wauw! Altijd als eens heen willen gaan rond de kerst! Ik kwam binnen en zag het meisje liggen in de doeken van Sweet Little Crown, de mega zachte doeken die wij ook verkopen. Het grappige was, dat die vrouw van Curaçao, waar ik december 21 mocht werken de eigenaresse is van Sweet Little Crown. (Je shopt ze overigens bij ons in de shop)
Het kleine meisje kwam 7 weken eerder ter wereld. Na 1,5 week ziekenhuis mocht ze al mee naar huis. De standaard is daar, zodra een kindje zelfstandig kan ademen mag het kindje mee naar huis. Dus ze was al met 35 weken thuis. Daar kwam zorg aan huis 1 x in de week checken hoe het was. Mijn gezin was dit keer ook mee, de kans was groot dat ze rond de kerst zou bevallen en dan zou ik daar alleen zijn zonder mijn gezin. Dat is natuurlijk geen optie, maar de grootste reden is, is dat ik borstvoeding geef aan Luca, een weekje zonder elkaar is dan best lastig. Tijdens het werken ging mijn man de stad in met de kinderen, zodra ik klaar was ging ik naar hem toe om nog wat van de stad te zien. Zo combineer je mooi je werk met het ontdekken van de stad/land waar je dan bent.

Gratis verzending

Alle bestellingen boven €70

Easy 14 dagen retour

14 dagen niet goed geld terug

Internationaal goedgekeurd

Veilig en als beste getest

100% Secure Checkout

Ideal / PayPal / MasterCard / Visa