Voor spoed 0492-230199

Woensdag + Vrijdag gesloten

Kraamzorg

Algemene informatie over kraamzorg
La vie

Bij Kraamzorg La Vie bestaat ons team uit 8 enthousiaste kraamverzorgenden: Rose Anne, Emy, Janiek, Inge, Vivian, Maud en Damaris. Je kunt meer over ons lezen onder het kopje ‘over ons’. Als je een voorkeur hebt voor een specifieke kraamverzorgende, geef dit dan door bij je aanmelding; we proberen hier zoveel mogelijk rekening mee te houden.

Na aanmelding sturen we een e-mail met alle benodigde informatie, waaronder wie jouw vaste kraamverzorgende wordt. Deze kraamverzorgende is er voor al je vragen tijdens de zwangerschap. Rond week 30 komt zij langs voor een intakegesprek, waar je elkaar leert kennen en bespreken wat je van ons kunt verwachten. Mocht er sprake zijn van een dubbel kraambed, dan zal een andere collega kraamverzorgende de zorg op zich nemen.

WhatsApp Image 2023-01-03 at 11.46.49

Hoe lang krijg je kraamzorg?

Bij Kraamzorg La Vie begrijpen we het belang van kraamzorg, gedekt door de basisverzekering in Nederland. Gezien de personeelstekorten in de zorg, zijn er momenten waarop we, alleen wanneer het extreem druk is en we geen andere optie hebben, de zorg moeten beperken tot 6 dagen van 3 uur per dag. Echter, de welzijn van onze ‘meiden’ staat voorop; we willen voorkomen dat ze te veel werken zonder voldoende rust.

Als onze planning meer ruimte biedt, overleggen we met de kraamverzorgende en de verloskundige om het aantal benodigde uren zorg te bepalen, altijd met het doel om optimale ondersteuning te bieden.

Het aantal uur 

Bij Kraamzorg La Vie begrijpen we dat de vraag naar kraamzorg groot is en daarom zetten we ons in voor zorg op maat, afgestemd op de situatie. In samenwerking met de verloskundige bepalen we het aantal zorguren dat nodig is, rekening houdend met de persoonlijke situatie en onze beschikbaarheid. Ons doel is om flexibel te zijn en de zorguren aan te passen aan zowel jullie behoeften als onze planning. Zo zorgen we ervoor dat jullie de beste start krijgen, terwijl we de kwaliteit van onze zorg hoog houden.

Dit alles wordt versterkt door ons unieke concept bij La Vie, waarbij persoonlijke aandacht en maatwerk vooropstaan om ervoor te zorgen dat elke kraamweek een onvergetelijke ervaring wordt.

Intakegesprek
Bij Kraamzorg La Vie bieden we zorg op maat en kennen we vooraf geen vaste uren toe. Tijdens het intakegesprek bij jou thuis geven we een eerste indicatie van het aantal uur kraamzorg, maar we bespreken veel meer dan dat. Onderwerpen zoals jouw verwachtingen van ons, waar jij wilt bevallen, of jij borst- of kunstvoeding wilt geven, de taken van onze kraamzorg, de arbo-richtlijnen met betrekking tot de hoogte van het kraambed en de commode, welke spullen jij in huis moet hebben zoals het kraampakket en de babyuitzet, en wanneer jij ons moet bellen, worden allemaal doorgenomen. Dit zorgvuldige proces zorgt ervoor dat we onze dienstverlening perfect kunnen afstemmen op jouw persoonlijke situatie en wensen.

Wanneer komen wij?

Bij Kraamzorg La Vie bieden we ondersteuning bij thuisbevallingen en poliklinische bevallingen in het Elkerliek ziekenhuis en Bernhoven. Zodra het bevallingsproces begint, is het belangrijk dat je jouw kraamverzorgende hiervan op de hoogte stelt. Wanneer jullie klaar zijn om uit het ziekenhuis naar huis te gaan, zal zij ook naar jullie toe komen om ondersteuning en zorg te bieden.

Na de kraamweek

Na afloop van de kraamweek ontvang je van Kraamzorg La Vie een e-mail met uitgebreide informatie en een evaluatieformulier. Wij zorgen ook voor een zorgvuldige overdracht van het dossier met alle belangrijke informatie aan de verloskundige en het consultatiebureau. Het consultatiebureau wordt vervolgens je primaire contactpunt voor vragen over de ontwikkeling en opvoeding van je kind. Bovendien draagt de verloskundige na de kraamperiode de medische zorg over aan de huisarts, die je kunt raadplegen voor alle gezondheidsgerelateerde zaken van je kind.

Wanneer aanmelden?

Meld je direct na de positieve zwangerschapstest aan voor kraamzorg bij Kraamzorg La Vie. Vanwege onze strakke planning en het grote aantal aanmeldingen – maandelijks ontvangen we 200 aanvragen maar kunnen slechts zorg bieden aan 15 tot 20 kraamvrouwen – is het belangrijk om zo snel mogelijk aan te melden.

We plannen op basis van de beschikbaarheid van onze kraamverzorgenden, reistijd, en of er minimaal twee weken tussen de uitgerekende datums van de kraamvrouwen zit.

Helaas kunnen we niet iedereen van dienst zijn en sturen we geen bericht als we geen mogelijkheid hebben om zorg te bieden.

Verzekering

Kraamzorg valt onder de basisverzekering en Kraamzorg La Vie heeft contracten met alle zorgverzekeraars. Dit betekent dat je, net als bij andere kraamzorginstellingen, alleen een eigen bijdrage van €5,10 per uur betaalt. Deze eigen bijdrage kan soms (gedeeltelijk) vergoed worden door je aanvullende verzekering. Zo zorgen we ervoor dat onze zorg voor iedereen toegankelijk is, met transparante kosten.

Klachten 

Bij Kraamzorg La Vie staan we open voor feedback en nemen we klachten zeer serieus. Wij streven ernaar om iedereen de beste zorg te bieden. Mocht er toch een situatie zijn waarin je een klacht hebt, moedigen we je aan deze eerst persoonlijk met Rose Anne te bespreken. Als een oplossing samen niet gevonden kan worden of als je het lastig vindt om de klacht direct te bespreken, heb je de mogelijkheid een officiële klacht in te dienen bij de klachtencommissie van de NBVK (Nederlandse Beroepsvereniging voor Kraamzorg).

www.NBvK.nl

Gratis verzending

Alle bestellingen boven €70

Easy 14 dagen retour

14 dagen niet goed geld terug

Internationaal goedgekeurd

Veilig en als beste getest

100% Secure Checkout

Ideal / PayPal / MasterCard / Visa