Benodigdheden
Bereiding
Snipper en fruit de ui en knoflook in de pan.
Voeg de tomatenpuree hieraan toe en roer mee door.
Voeg de risottorijst toe en bak even mee. (Ca 4 minuutjes.)
Voeg eventueel de kip en of chorizo toe. Deze hoef je niet geheel gaar te bakken. Door het bouillon in de volgende stap gaart de kip mee waardoor de kip lekker mals wordt.
Voeg de tomaten frito toe en roer goed door.
Voeg dan de groentebouillon stap voor stap toe. Gebruik hierbij bijv een soeplepel. Zorg dat de bouillon steeds goed opgenomen is voordat je de volgende lepel toevoegt. Dit proces duurt vaak 30 min.
De risotto moet volledig zacht zijn. Het kan zijn dat je wat bouillon over houdt.
Voeg peper, zout en tijm naar eigen smaak toe.
Voeg als laatste de cherrytomaatjes toe.
Bij serveren kun je parmezaanse kaas en rucola als topping gebruiken.
Eet smakelijk!