Als ik in een kraamgezin werk, maak ik graag stoof voor ze! Een heerlijk gerecht dat wel 4 uur staat te stoven op het fornuis!
Wat heb je nodig?
- 600 gr riblappen of sucadelappen
- 300 ml volle rode wijn (0.0% rode wijn voor vrouwen die borstvoeding geven)
- 300 gr blokjes ontbijtspek
- 2 winterpenen
- 1 grote ui
- 300 ml water
- bloem
- peper en zout
- 2 blokjes runderbouillon of groentebouillon
- 200 gr champignons
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 teentjes knoflook
Bereiding
- Verhit een braadpan en voeg de spekjes toe. Bak deze ongeveer 5 minuten iets krokant.
- Snijd het vlees in stukken van ca. 3 cm en doe in een kom. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi er dan bloem overheen. Voeg daarna toe aan de pan en bak rondom mooi bruin. (ongeveer 5 min). Haal het vlees daarna uit de pan en leg deze bijvoorbeeld even in een ovenschaal.
- Snipper de ui en knoflook en fruit deze even in diezelfde pan tot ze glazig ogen. Roer de tomatenpuree er doorheen.
- Schil en snijd de wortel in blokjes en voeg toe.
- Schenk na een paar minuten de (0.0%) rode wijn er bij en laat de eventuele alcohol verdampen.
- Voeg daarna de champignons en spekjes toe.
- Voeg dan ook het water met het runderbouillon blokje en laurier blaadjes toe en breng zachtjes aan de kook. Laat de stoof ca. 3/4 uur zachtjes stoven.
Dit gerecht kun je met aardappelen of frietjes eten 🙂
Eet smakelijk! 🥰
Liefs, Maud