Voor spoed 0492-230199

Woensdag + Vrijdag gesloten

Stoof

Als ik in een kraamgezin werk, maak ik graag stoof voor ze! Een heerlijk gerecht dat wel 4 uur staat te stoven op het fornuis!

Wat heb je nodig?

  • 600 gr riblappen of sucadelappen
  • 300 ml volle rode wijn (0.0% rode wijn voor vrouwen die borstvoeding geven)
  • 300 gr blokjes ontbijtspek
  • 2 winterpenen
  • 1 grote ui
  • 300 ml water
  • bloem
  • peper en zout
  • 2 blokjes runderbouillon of groentebouillon
  • 200 gr champignons
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 2 teentjes knoflook

Bereiding

  1. Verhit een braadpan en voeg de spekjes toe. Bak deze ongeveer 5 minuten iets krokant. 
  2. Snijd het vlees in stukken van ca. 3 cm en doe in een kom. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi er dan bloem overheen. Voeg daarna toe aan de pan en bak rondom mooi bruin. (ongeveer 5 min). Haal het vlees daarna uit de pan en leg deze bijvoorbeeld even in een ovenschaal. 
  3. Snipper de ui en knoflook en fruit deze even in diezelfde pan tot ze glazig ogen. Roer de tomatenpuree er doorheen. 
  4. Schil en snijd de wortel in blokjes en voeg toe.
  5. Schenk na een paar minuten de (0.0%) rode wijn er bij en laat de eventuele alcohol verdampen.
  6. Voeg daarna de champignons en spekjes toe. 
  7. Voeg dan ook het water met het runderbouillon blokje en laurier blaadjes toe en breng zachtjes aan de kook. Laat de stoof ca. 3/4 uur zachtjes stoven. 

Dit gerecht kun je met aardappelen of frietjes eten 🙂 

Eet smakelijk! 🥰

Liefs, Maud

Gratis verzending

Alle bestellingen boven €70

Easy 14 dagen retour

14 dagen niet goed geld terug

Internationaal goedgekeurd

Veilig en als beste getest

100% Secure Checkout

Ideal / PayPal / MasterCard / Visa